Jogurt z pieczonym rabarbarem, truskawkami i słodką tahiną

Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 2
Jogurt z pieczonym rabarbarem, truskawkami i słodką tahiną

Składniki:

  • 1 opakowanie jogurtu sojowego wzbogaconego w wapń
  • pieczony rabarbar z dodatkiem wody różanej
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki tahiny
  • 250 g truskawek

Przygotowanie:

  1. Wymieszać tahinę z syropem klonowym.
  2. Pokroić truskawki.
  3. Do miseczki nałożyć porcję jogurtu i porcję rabarbaru.
  4. Rozłożyć truskawki.
  5. Polać sosem tahinowym.
  6. Opcjonalnie: dodać płatki owsiane.

Inne przepisy z kategorii Desery:

Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Budyń jaglany z czekoladą

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Brownie z fasoli

Czas przygotowania: 1,5 godziny Liczba porcji: 1 porcja ciasta, 12 kawałków
czytaj
Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Zielone smoothie ze szpinakiem

Czas przygotowania: 5 min Liczba porcji: 1
czytaj