Kanapki z twarogiem ze słonecznika

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 4
Kanapki z twarogiem ze słonecznika

Składniki:

  • 1 szklanka pestek słonecznika
  • 1 szklanka wody
  • sok z ½ cytryny
  • sól, pieprz
  • 5 sztuk rzodkiewek
  • szczypiorek
  • 2 bułki pełnoziarniste lub 4 kromki pełnoziarnistego chleba

Przygotowanie:

  1. Pestki słonecznika moczymy przez noc w wodzie bądź przez 20 minut we wrzątku.
  2. Do blendera dodajemy pestki, sok z cytryny, sól i pieprz, całość blendujemy na gładką masę.
  3. Na tarce trzemy rzodkiewki oraz kroimy szczypiorek, mieszamy z resztą pasty.
  4. Twarożek podajemy na bułce lub chlebie.

Inne przepisy z kategorii Śniadania:

Image
bez laktozy wegański

Pasta z bobu/groszku

Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 4
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Smalec z fasoli

Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 4
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Korzenne placuszki

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2 (12 sztuk)
czytaj