Pasta z bobu/groszku

Czas przygotowania: 10 min Liczba porcji: 4
Pasta z bobu/groszku

Składniki:

  • 500 g ugotowanego bobu, bez skórki (lub zielonego groszku)
  • 5 łyżek oliwy
  • 1⁄2 cytryny – sok + skórka
  • kilka listków mięty
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • pieczywo pełnoziarniste – do podania

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki zblendować, doprawiając do smaku.

Inne przepisy z kategorii Śniadania:

Image
bez laktozy wegański

Smalec z fasoli

Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 4
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Kanapki z twarogiem ze słonecznika

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 4
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Korzenne placuszki

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2 (12 sztuk)
czytaj