Tabbouleh

Czas przygotowania: 25 min Liczba porcji: 2
Tabbouleh

Składniki:

  • 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szkl. ciecierzycy
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek średniej wielkości
  • 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
  • pół pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
  • 1⁄2 cytryny (sok)

Przygotowanie:

  1. Pomidora i ogórka pokroić w drobną kostkę.
  2. Szczypiorek posiekać.
  3. Wycisnąć sok z cytryny.
  4. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce.
  5. Opcjonalnie można dodać kilka listków mięty i skórkę z cytryny oraz szczyptę kuminu. Doprawić do smaku.

Inne przepisy z kategorii Dania główne:

Image
bez glutenu bez laktozy wegański

Curry z cieciorką, warzywami i ryżem

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Spaghetti bolognese

Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2
czytaj
Image
bez laktozy wegański

Pierogi z soczewicą

Czas przygotowania: 2 godziny Liczba porcji: 3 (24 sztuki)
czytaj