Kobiety w ciąży
Kobiety karmiące
piersią
Kobiety obficie
miesiączkujące
Kobiety w wieku
okołomenopauzalnym
obficie miesiączkujące
Dzieci
Dorośli
Osoby
starsze
Wysokiej jakości laktoferyna z mleka krowiego
- w produkcie zastosowano surowiec, w którym laktoferyna bydlęca stanowi 95% białka
- produkowana metodą liofilizacji, która nie uszkadza struktury białka1
- wysycona jonami żelaza
- wyróżnia się wysokim stopniem podobieństwa (69%) do laktoferyny ludzkiej zawartej w siarze lub mleku kobiecym2
Liposomalna witamina C
- zwiększa przyswajanie żelaza6
- wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego7
- nie podrażnia żołądka3
- charakteryzuje się lepszą stabilnością niż tradycyjna witamina C3, wykazuje 1,77 razy większą biodostępność niż tradycyjna witamina C4
- umożliwia transport celowany, który zapewnia łatwą penetrację witaminy C do komórek3
Naturalny prebiotyk — inulina
- naturalny prebiotyk5
- stanowi materiał odżywczy dla bakterii probiotycznych naturalnie występujących w jelicie5
Czysty skład
* bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia
Bez dodatku cukru
**produkt zawiera naturalnie występujące cukry
Bezglutenowy
Zawartość składników
(50% RWS*)
(100% RWS*)
ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA:
Dzieci: 1 kapsułka na dobę
Dorośli: 2-4 kapsułki na dobę
Sposób użycia
Kapsułkę można połknąć lub jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej ilości płynu (wody lub mleka, jogurtu, kefiru, innego płynu) o temperaturze poniżej 37°C, po czym dobrze wymieszać.
Sposób użycia
Kapsułkę można połknąć lub jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej ilości płynu (wody lub mleka, jogurtu, kefiru, innego płynu) o temperaturze poniżej 37°C, po czym dobrze wymieszać. Laktoferyna ulega denaturacji, dlatego nie należy dodawać jej do gorącego płynu.
Rekomendowany okres suplementacji: 3 miesiące.
Ograniczenie stosowania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Produkt należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed wilgocią i światłem.
OSTRZEŻENIA I INNE INFORMACJE:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dowiedz się więcej
Czy nadal warto jeść ryby?
Ryby od dawna są uważane za ważny element zdrowej diety. Są źródłem białka, witamin i cennych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Jednak współczesne badania oraz narastające problemy ekologiczne skłaniają nas do refleksji: czy warto jeść ryby?
czytajAktywny senior, czyli jak dbać o zdrowie na emeryturze?
Emerytura to czas, kiedy można w końcu odpocząć, ale także okres w którym mogą nasilać się różne problemy ze zdrowiem. Oto, dlaczego i jak powinien dbać o siebie aktywny senior.
czytaj1. Nowak D., Jakubczyk E., The Freeze-Drying of Foods-The Characteristic of the Process Course and the Effect of Its Parameters on the Physical Properties of Food Materials., Foods., 2020 Oct 18; 9 (10): 1488; doi: 10.3390/foods9101488. PMID: 33080983; PMCID: PMC7603155;
2. Pierce, A., Colavizza, D., Benaissa, M., Maes, P., Taar, A., Montreuil, J. and Spik, G. (1991), Molecular cloning and sequence analysis of bovine lactotransferrin, European Journal of Biochemistry, 196: 177-184; hps://doi.org/10.1111/j.1432-1033.1991.tb15801.x;
3. Davis, Janelle L., et al., Liposomal encapsulated ascorbic acid: Influence on vitamin C bioavailability and capacity to protect against ischemia–repeusion injury, Nutrition and metabolic insights 9 (2016): NMI-S39764;
4. Gopi, Sreerag, and Preetha Balakrishnan, Evaluation and clinical comparison studies on liposomal and non-liposomal ascorbic acid (vitamin C) and their enhanced bioavailability, Journal of liposome research 31.4 (2021): 356-364;
5. Bhanja A, Sutar PP, Mishra M. Inulin-A polysaccharide: Review on its functional and prebiotic efficacy. J Food Biochem. 2022 Dec;46(12):e14386.
6. Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza.
7. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
8. Artym J. Laktoferyna – strażnik procesów przyswajania żelaza. Post. Biol. Kom.
2015; 42: 283-308.