Dzieci
Dorośli
Wysokiej jakości laktoferyna z mleka krowiego
- w produkcie zastosowano surowiec, w którym laktoferyna bydlęca stanowi 95% białka
- produkowana metodą liofilizacji, która nie uszkadza struktury białka1
- wysycona jonami żelaza
- wyróżnia się wysokim stopniem podobieństwa (69%) do laktoferyny ludzkiej zawartej w siarze lub mleku kobiecym2
Czysty skład
* bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia
Bezglutenowy
Wygodna forma
- dzięki zawiesinie laktoferyny w wysokiej jakości oleju MCT krople dobrze się mieszają
- łatwe podanie pełnej dawki
- pełne wykorzystanie opakowania
do ostatniej dawki - aż 17 dawek 100 mg laktoferyny w 12 kroplach
Bez dodatku cukru
**produkt zawiera naturalnie występujące cukry
Zawartość składników
ZALECANA DZIENNA PORCJA DO SPOŻYCIA:
Dzieci: 12-24 krople na dobę
Dorośli: 24-48 kropli na dobę
Sposób użycia
Przed użyciem wstrząsnąć, by uzyskać jednorodną zawiesinę. Osad jest naturalną właściwością produktu. Krople można podawać bezpośrednio do jamy ustnej lub dodać do płynu (np. wody, mleka, soku) o temperaturze poniżej 37°C.
Sposób użycia
Przed użyciem wstrząsnąć, by uzyskać jednorodną zawiesinę. Osad jest naturalną właściwością produktu.
Krople można podawać bezpośrednio do jamy ustnej lub dodać do płynu (np. wody, mleka, soku) o temperaturze poniżej 37°C.
Laktoferyna ulega denaturacji, dlatego nie należy dodawać jej do gorącego płynu.
Rekomendowany okres suplementacji: 3 miesiące.
Po pierwszym otwarciu produkt należy spożyć w ciągu maksymalnie 30 dni.
Opakowanie zawiera 17 porcji produktu.
Ograniczenie stosowania
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Produkt należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed wilgocią i światłem.
OSTRZEŻENIA I INNE INFORMACJE:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Dowiedz się więcej
Czy nadal warto jeść ryby?
Ryby od dawna są uważane za ważny element zdrowej diety. Są źródłem białka, witamin i cennych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Jednak współczesne badania oraz narastające problemy ekologiczne skłaniają nas do refleksji: czy warto jeść ryby?
czytajAktywny senior, czyli jak dbać o zdrowie na emeryturze?
Emerytura to czas, kiedy można w końcu odpocząć, ale także okres w którym mogą nasilać się różne problemy ze zdrowiem. Oto, dlaczego i jak powinien dbać o siebie aktywny senior.
czytaj1. Nowak D., Jakubczyk E., The Freeze-Drying of Foods-The Characteristic of the Process Course and the Effect of Its Parameters on the Physical Properties of Food Materials., Foods., 2020 Oct 18; 9 (10): 1488;
doi: 10.3390/foods9101488. PMID: 33080983; PMCID: PMC7603155;
2. Pierce, A., Colavizza, D., Benaissa, M., Maes, P., Taar, A., Montreuil, J. and Spik, G. (1991), Molecular cloning and sequence analysis of bovine lactotransferrin, European Journal of Biochemistry, 196: 177-184; hps://doi.org/10.1111/j.1432-1033.1991.tb15801.x.
3. Artym J. Laktoferyna – strażnik procesów przyswajania żelaza. Post. Biol. Kom.
2015; 42: 283-308.