Omega-3 1000 (120 kaps.)
Kwasy tłuszczowe omega-3 korzystnie wpływają na pracę mózgu, serca oraz narządu wzroku.
Dla osób chcących zadbać
o swoje serce
Dla osób chcących zadbać o swoje serce – EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowej pracy serca2
Dla kobiet w ciąży i w trakcie karmienia piersią
Spożywanie DHA przez matkę wspomaga prawidłowy rozwój oczu u płodu i niemowląt karmionych piersią1
EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca2
DHA przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mózgu i do utrzymania prawidłowego widzenia
100% oleju z całych małych ryb zimnowodnych
Olej pochodzący w 100% z całych, małych ryb zimnowodnych, pochodzących z najczystszych certyfikowanych łowisk Oceanu Spokojnego. Proces produkcji nie narusza ekosystemu morskiego
OMEGA-3 1000 – SUPLEMENT DIETY, UZUPEŁNIAJĄCY DIETĘ W NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE OMEGA-3. PRODUKT PRZEZNACZONY DLA OSÓB DOROSŁYCH I DZIECI POWYŻEJ 2 ROKU ŻYCIA. NATURELL OMEGA-3 1000 TO:
Preparat standaryzowany jest na zawartość minimum 65% EPA i DHA.
Kwasy omega-3 w Naturell Omega-3 1000 mają postać triglicerydów, czyli taką, jaka naturalnie występuje w rybach; dzięki temu mogą być lepiej przyswajane przez organizm człowieka.
Surowcem do produkcji preparatu Naturell Omega-3 1000 są całe, małe ryby poławiane z certyfikowanych łowisk najczystszych obszarów Oceanu Spokojnego bez ich nadmiernej eksploatacji. Technologia wytwarzania oleju zapewnia wysoką czystość i jakość kwasów omega-3 zawartych w preparacie.
Technologia wytwarzania ogranicza niekorzystny proces utleniania oleju, przez co minimalizuje rybi zapach i smak produktu mającego w składzie kwasy omega-3.
Kwasy tłuszczowe omega-3 są obecnie przede wszystkim w tłuszczach, a zwłaszcza w oleju rybnym. To on jest ich najcenniejszym naturalnym źródłem.
Kwasy omega-3 w preparacie Naturell Omega-3 1000 występują w postaci triglicerydów, czyli takiej jaka naturalnie występuje w rybach, dzięki temu mogą być lepiej przyswajalne przez organizm człowieka.
Olej w preparacie Naturell Omega-3 1000 pozyskiwany jest w 100% z całych, małych ryb zimnowodnych (im dłużej żyje ryba, tym więcej kumuluje zanieczyszczeń), poławianych z najczystszych, certyfikowanych łowisk południowych obszarów Oceanu Spokojnego. Wiąże się to z bardzo niską zawartością zanieczyszczeń poławianych ryb, ponieważ większość światowego przemysłu zlokalizowana jest na półkuli północnej. Połowy nie naruszają naturalnej równowagi ekosystemu morskiego.
Tak, jakość oleju rybiego możemy sami ocenić. Im olej znajdujący się w kapsułce ma jaśniejszy, wręcz przezroczysty kolor, tym niższy poziom utlenienia. Świadczy to o świeżości zastosowanego oleju rybiego.
Kwasy omega-3 odgrywają ważną role we właściwym funkcjonowaniu organizmu. Sprawdź, jakie oleje mają najwięcej kwasów omega-3.
czytajDieta wegańska, zwłaszcza na początku, może nieść ryzyko obniżenia się poziomów niektórych witamin i składników mineralnych. Jak się uchronić przed tym, by organizmowi niczego nie brakowało?
czytajKwasy tłuszczowe omega-3 korzystnie wpływają na pracę mózgu, serca oraz narządu wzroku.
Czosnek wspiera odporność organizmu, zdrowie serca i układu krążenia oraz prawidłowy poziom cholesterolu.
Kwasy tłuszczowe omega-3 korzystnie wpływają na pracę mózgu, serca czy narządu wzroku.
Ilość koenzymu Q10 spada wraz z wiekiem - zadbaj o niego
1 Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 200 mg DHA dziennie ponad zalecane dzienne spożycie kwasów tłuszczowych omega-3 dla dorosłych, tj: 250 mg DHA i kwasu eikozapentaenowego (EPA)
2 Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie.
3 Korzystne działanie występuje w przypadku 250 mg EPA i DHA dziennie.