27 sztuk

Naturell Omega-3 Uczeń Żelki

Omega-3 czysty skład6 bez rybiego
posmaku
Mała żelka - wielka ilość omega‑3! Już w 1 żelce znajdziesz 335 mg kwasów omega-3, w tym 250 mg DHA i 50 mg EPA
Skład Naturell Omega-3 Uczeń Żelki wzbogacony jest o witaminy D3 oraz B12.
Dzięki nim produkt wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego2, pamięć i koncentrację4, funkcje psychologiczne4, a także odporność5
Małe, miękkie żelki do żucia lub rozgryzania o pysznym cytrusowo-truskawkowym smaku bez rybiego posmaku

Image

Dla dzieci (3+) w celu wsparcia mózgu
i wzroku1 w trakcie procesu nauki,
intensywnego rozwoju, poznawania
otoczenia oraz rówieśników

Image

Dla dzieci, których dieta
jest uboga w kwasy omega-3,
np. przy niskim spożyciu ryb

Image

Dla dzieci (3+) dla wsparcia
prawidłowego funkcjonowania
układu nerwowego2, pamięci
i koncentracji4, funkcje psychologicznych4,
ale także odporności5

Kwas DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowej funkcji mózgu i pomaga utrzymać prawidłową zdolność widzenia1

Witamina B12 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego2, wspiera pamięć i koncentrację4

Witamina B12 przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

Witamina B12 pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych

Witamina D wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego

Witamina D jest potrzebna do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci

Witamina D pomaga
w prawidłowym
funkcjonowaniu mięśni

Wzbogacony skład:
kwasy omega-3 plus witaminy.

Wsparcie dla ucznia
Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego2 i koncentrację, pamięć3 (B12) oraz prawidłowe funkcjonowanie mózgu (DHA) oraz rozwój funkcji psychologicznych4 (B12).

Świeże surowce i certyfikowane, zrównoważone połowy.

Mała żelka - wielka ilość omega‑3!
Już w 1 żelce znajdziesz 335 mg kwasów omega-3, w tym 250 mg DHA i 50 mg EPA.

Dobrze przyswajalna forma trójglicerydów7.
Forma żelki (emulsji żelowej) może wpływać na zwiększoną biodostępność kwasów8.

Przyjemność podania.
Cytrusowo-truskawkowy smak ułatwiający stosowanie.

Zawartość składnika

W jednej żelce
DHA
250 mg
EPA
50 mg
Witamina D
10 µg (200% RWS*)
witamina B12
2 µg (80% RWS*)
*procent realizacji Referencyjnych Wartości Spożycia
Składniki:
olej rybi zawierający kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA); substancja słodząca: ksylitol; woda; substancja słodząca: sorbitole; żelatyna; regulatory kwasowości: cytryniany sodu, kwas jabłkowy; naturalny aromat truskawkowy; naturalny aromat pomarańczowy; naturalny aromat cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ekstrakt z papryki; cholekalcyferol (witamina D3); cyjanokobalamina (witamina B12).

ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA W CIĄGU DNIA:

Dzieci powyżej 3. roku życia

1 żelka dziennie

OSTRZEŻENIA I DODATKOWE INFORMACJE

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia
w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Istotne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zróżnicowanej diety dostarczającej organizmowi wystarczającą ilość składników odżywczych. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Suplement diety Naturell Omega-3 Uczeń Żelki zawiera substancje słodzące.

OGRANICZENIA STOSOWANIA

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu,
w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.

Wyprodukowano przez Naturell AB, Szwecja dla:
USP Zdrowie Sp. z o.o.
ul. Poleczki 35, 02-822 Warszawa

  1. DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu i pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
  2. Witamina B12 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
  3. Witamina B12 przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
  4. Witamina B12 pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.
  5. Witamina D3 wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
  6. Czysty skład – bez substancji wypełniających, barwników, konserwantów syntetycznego pochodzenia.
  7. Dyerberg J. et al. (2010) Bioavailability of marine n-3 fatty acid formulations, Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 83; 137–141.
  8. Haug, Ingvild J., et al. „Bioavailability of EPA and DHA delivered by gelled emulsions and so gel capsules.” European journal of lipid science and technology 113.2 (2011): 137-145.