Witamina B ACTIVE
Foliany, witamina B12, witamina B6 przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Naturell OMEGA-3 baby to preparat
opracowany specjalnie z myślą o dzieciach.
Dzieci powyżej
6. miesiąca życia
Krótki proces produkcji chroniący przed utlenianiem kwasów tłuszczowych Omega-3 - łagodny smak i zapach oraz redukcja rybnego posmaku.
To unikalna technologia potwierdzająca autentyczność pochodzenia użytego surowca, oparta na analizie laboratoryjnej każdej partii produkcyjnej: oleju z ryb oraz wybiórczo kapsułek po wprowadzeniu kapsułek do sprzedaży.
Małe ryby sardele pochodzące tylko z certyfikowanych łowisk, testowane laboratoryjnie i weryfikowane pod kątem źródła pochodzenia.
Bez substancji wypełniających, barwników i konserwantów syntetycznego pochodzenia - odpowiedź na potrzeby rodziców poszukujących produktów bez zbędnych dodatków.
takiej, jaka występuje w organizmie i w pożywieniu, dzięki czemu jest łatwiej przyswajana przez organizm2.
Naturell to suplementy diety inspirowane szwedzką naturą i oparte na naukowej wiedzy. Stworzyliśmy je po to, by wspierać twoje zdrowie na co dzień. Stawiamy na substancje naturalne, organiczne i w takiej formie jakiej organizm czerpie ze zdrowej diety.
Dzieci powyżej 6 miesiąca życia:
zawartość 1-2 kapsułek dziennie
w zależności od zapotrzebowania
1. Końcówkę kapsułki przekręcić i oderwać.
2. Wycisnąć zawartość kapsułki bezpośrednio do ust dziecka,
na łyżeczkę lub dodać do pokarmu.
3. Zachować ostrożność, aby dziecko nie połknęło kapsułki.
Preparat Naturell OMEGA-3 baby charakteryzuje się wysoką czystością i biodostępnością2 kwasów Omega-3. Zawiera wysokogatunkowy i skoncentrowany olej z małych ryb zimnowodnych, pochodzących z certyfikowanych łowisk, o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega-3. Olej otrzymywany jest opatentowaną technologią Golden Omega®, którą charakteryzuje krótki proces produkcji chroniący przed utlenianiem kwasów tłuszczowych Omega-3. Dzięki temu produkt Naturell OMEGA-3 baby ma łagodny smak i zapach, co przekłada się na minimalizację uczucia rybnego odbijania.
Kwasy tłuszczowe Omega-3 zawarte w preparacie Naturell OMEGA-3 baby mają naturalną postać trójglicerydów, czyli taką, jaka naturalnie występuje w organizmie. Dzięki temu mogą być lepiej przyswajane przez organizm2.
Odkrycie znaczenia kwasów tłuszczowych Omega-3 stało się ogromnym przełomem żywieniowym, popartym licznymi badaniami naukowymi. Kwasy Omega-3, choć pełnią wiele ważnych funkcji w organizmie człowieka, nie są przez niego syntetyzowane i muszą być dostarczane wraz z pożywieniem4. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-3 to przede wszystkim kwasy: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA). Podstawowym źródłem EPA i DHA w diecie są ryby morskie oraz olej z ryb morskich. Spożywanie kwasu dokozaheksaenowego (DHA) wspomaga prawidłowy rozwój wzroku u niemowląt do 12 miesiąca życia5.
Dzieci powyżej 6. miesiąca życia: zawartość 1-2 kapsułek dziennie w zależności od zapotrzebowania. Końcówkę kapsułki należy przekręcić i oderwać. Następnie wycisnąć jej zawartość bezpośrednio do ust dziecka, na łyżeczkę lub dodać do pokarmu. Zachować ostrożność, aby dziecko nie połknęło kapsułki.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Istotne jest prowadzenie zdrowego stylu życia i stosowanie zróżnicowanej diety dostarczającej organizmowi wystarczająca ilość składników odżywczych.
Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu.
W oryginalnym opakowaniu, w temperaturze pokojowej i suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią i światłem.
Olej rybi pochodzi spoza UE.
USP Zdrowie Sp. z o.o.
ul. Poleczki 35,
02-822 Warszawa
Foliany, witamina B12, witamina B6 przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Kwasy tłuszczowe omega-3 korzystnie wpływają na pracę mózgu, serca oraz narządu wzroku.
Ilość koenzymu Q10 spada wraz z wiekiem - zadbaj o niego
(1) Czysty skład – bez substancji wypełniających, konserwantów i barwników syntetycznego pochodzenia.
(2) Dyerberg J. i wsp.: Bioavailability of marine n-3 fatty acid formulations, Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 83., 2010
(3) Szajewska H. i wsp.: Zasady żywienia zdrowych niemowląt. Stanowisko Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci. Standardy Medyczne/Pediatria 2021, T. 18 DOI:10.17444/SMP2021.18.02
(4) Marciniak-Łukasik K., 2011: Rola i znaczenie kwasów tłuszczowych Omega-3. „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość”, 6(79), s. 24-35.
(5) Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.
(6) Na podstawie https://patents.google.com/patent/US20220042054A1/en
(7) Wroniak, Małgorzata, Monika Kwiatkowska, and Krzysztof Krygier.
„Charakterystyka wybranych olejów tłoczonych na zimno.” Żywność Nauka Technologia
Jakość 13.2 (2006): 46-58.